1
Knapp: Till framsidan.
Knapp: Webb & server.
Knapp: Konferens & tolkning.
Knapp: Utbildning.
Knapp: Övriga tjänster.
Barents Hus  Bild: Liten pil.  Utbildning

Kurser och utbildningar

Barents hus leder olika kurser sedan 1997. I vårt utbud finns bland annat:

•  Distanskurs i 3D-modellering: SketchUp
•  Distanskurs i grafikprogram: Adobe Photoshop (Från version 7 till och med version CC)

Hör av dig till mats.holmgren@svefi.net om du har frågor om kurserna.

 

Vi erbjuder även skräddarsydda kurser inom nedanstående ämnen. Dessa är reguljära kurser som drivs antingen i Sverigefinska folkhögskolans lokaler eller på plats hos beställaren.

•  Sonar
•  ProTools
•  SADiE
•  MS Office 2010/2013
•  Operativa system (Windows, Windows Server, Linux)
•  Datornätverk

Begär info om någon/några av dessa kurser

 

 

 

Distanskurs i 3D-modellering: SketchUp
16 veckors distanskurs med material och handledning.
Kursen är privat, vilket innebär att du läser materialet helt i egen takt
och ber handledaren om hjälp när du behöver det.

3D-modellering har länge varit väldigt komplicerat och programmen har kostat multum. Så när Google skapade SketchUp var idén att vända på det hela och göra ett lättanvänt 3D-program som dessutom var alldeles gratis! Och de har minst sagt lyckats: SketchUp används numera världen över i allt från arkitektkontor och myndigheter till laptopen i sommarstugan.

SketchUp låter dig lätt och smidigt bygga modeller av hus, rum, bilar, miljöer, eller vad du nu vill, som du sedan kan färga, vrida, vända och mixtra med precis som du vill.

Allt kursmaterial finns på en särskild webbplats som du får tillgång till i samband med kursstarten. Det enda du som deltagare behöver är tillgång till Internet och SketchUp -- och programmet är som sagt helt gratis att ladda ned! (Det finns instruktioner på hur du skaffar programmet i kursen.) Materialet är lättläst och pedagogiskt utformat så att även de som aldrig använt SketchUp eller sysslat med 3D-grafik förut lätt kan hänga med. Allt beskrivs med tydliga exempel och bilder som visar precis vad du gör, hur du gör det, och varför.

Den här distanskursen drivs helt över nätet. Det sker alltså inga fysiska träffar, och det finns inget fastslaget schema: Du läser kursmaterialet där du själv tycker och när du själv har tid, och kontaktar handledaren med dina övningsresultat eller om du råkar ut för något problem med kursen.

Kursen är uppdelad i en grundkurs där vi tittar på de mer grundläggande funktionerna som krävs för att bygga modeller av olika slag, samt en fördjupningskurs där vi tittar närmare på detaljer och mer avancerade funktioner. Om du vill se hur kursen ser ut och är uppbyggd så kan du gärna besöka kursmaterialets webbplats på http://distans.svefi.net/sketchup.

Om du använt programmet förut men är osäker på vilken del du vill läsa rekommenderar vi grundkursen eftersom det alltid finns detaljer och funktioner du kanske missat eller som tillkommit sen sist. Men du väljer förstås själv vilken del du vill läsa när du anmäler dig.

[ Detta är en privat distanskurs, vilket innebär att den ej är CSN-giltig och ej räknas som reguljära studier. Kursen är å andra sidan mer flexibel till utförandet. Läs mer genom att klicka på knapparna nedan. ]

 

 

 

 

Distanskurs i grafikprogram: Photoshop
16 veckors distanskurs med material och handledning.
Kursen är privat, vilket innebär att du läser materialet helt i egen takt
och ber handledaren om hjälp när du behöver det.

Lär dig hantera Adobe Photoshop, världens mest populära grafikprogram! I den här distanskursen får du prova på alla funktioner och finesser en vanlig användare kan ha nytta av, och du får även använda dem i en mängd kreativa övningar så att du verkligen nöter in dina nya kunskaper. Kursmaterialet är lättläst och pedagogiskt utformat så att även de som aldrig använt Photoshop förut lätt kan hänga med. Allt beskrivs med tydliga exempel och bilder.

Allt kursmaterial finns på en särskild webbplats som du får tillgång till i samband med kursstarten. Det enda du som deltagare behöver är tillgång till Internet och Photoshop.

Den här distanskursen drivs helt över nätet. Det sker alltså inga fysiska träffar, och det finns inget fastslaget schema, utan du läser kursmaterialet där du själv tycker och när du själv har tid och kontaktar handledaren med dina övningsresultat eller om du råkar ut för något problem med kursen.

Om du studerat eller använt programmet förut men är osäker på vilken del du vill läsa rekommenderar vi grundkursen eftersom det alltid finns detaljer och funktioner du kanske missat eller som tillkommit sen sist. Men du väljer förstås själv vilken del du vill läsa när du anmäler dig.

[ Detta är en privat distanskurs, vilket innebär att den ej är CSN-giltig och ej räknas som reguljära studier. Kursen är å andra sidan mer flexibel till utförandet. Läs mer genom att klicka på knapparna nedan. ]

 

 

 

 

Barents hus AB  |  Torget 3, 953 32 Haparanda, Sweden  |  Tfn: +46 (0)922-688 26  |  E-post: info@barentshus.com

Knapp: Kontakta Barents Hus.
Knapp: Om Barents Hus.
Knapp: Projekt.
Knapp: Referenser.
© Barents hus AB